Jelentkezzen hivatalos növényvédelmi drónpilóta képzésre!*

Együttműködésben az ABZ Drone Kft-vel, felnőttképzési engedélyszám: E/2022/000062.

NÉBIH által kijelölt felnőttképző intézmény

A permeteződrónokra vonatkozó rendeletmódosításról röviden

Mi történt pontosan?

A mező- és erdőgazdasági légi munkavégzésről szóló 44/2005. (V. 6.) FVM–GKM–KvVM együttes rendelet módosításáról szóló 4/2022. (II. 8.) AM rendelet megjelenésével kialakításra kerültek a drónos permetezés jogszabályi feltételei.

Ez mit jelent?

A rendelet előír egy növényvédelmi drónpilóta képzést, amelynek a törvényileg meghatározott pontos megnevezése: 08104005 számú programkövetelmény alapján történő szakmai képzés. A jövőben nélkülözhetetlen lesz a szükséges engedélyek, minősítések megszerzése és a szakszerű, professzionális képzések elvégzése

Képzésünket önnek ajánljuk, ha

Tudta, hogy a sikeres drónpilóta vizsga után angol, német, francia, olasz és spanyol nyelvű Europass bizonyítvány-kiegészítő kérhető? Így a vizsgát követően az Európai Unióban elismert szakmát biztosítunk.*

A magyar és angol nyelvű okmányok kiállítása ingyenes. *A drónok növényvédelmi célú használatának a háttérszabályait mindig az adott tagállam szakmai szervezetei adják meg. Kérdése van az Europass bizonyítvány-kiegészítővel kapcsolatban?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Mit kínálunk?

Hivatalos akkreditált képzést

A vizsgával kapcsolatos minden ügyintézést vállalunk (felkészítés, vizsgára történő bejelentés)

Összesen minimum 110 órás elméleti képzést

Minimum 17 órányi egyéni gyakorlati képzés

Komplett szolgáltatást: oktatás, gépkereskedelem, szerviz.

A drónnal történő permetezéshez szükséged lesz még műveleti engedélyre vagy LUC tanúsítványra.

A képzés tematikája

Szakmai képzés megkezdéséhez szükséges bemeneti feltételek

Szakmai előképzettség: a távoli pilóták képzését és vizsgáztatását végző szervezetek kijelöléséről, a távoli pilóták képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól, valamint a vizsgán való részvétel díjáról szóló 6/2021. (II. 5.) ITM rendeletben előírt, érvényes pilóta nélküli légijármű irányítói igazolvány megléte; a növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendeletben előírt minimális képzés (80 órás zöld könyves növényvédelmi alaptanfolyam)

Dátumok

Képzéseink folyamatosan indulnak, a jelentkező bármelyik hónapban belekezdhet. Leghamarabb 2 hónap alatt már teljesíthető egy komplett képzés. A képzési modulok külön is elvégezhetőek.

A képzés az ABZ Drone Kft. szervezésével kerül sor.

Jelentkezés