A2 VIZSGAFELKÉSZÍTŐ KÉPZÉS

Végezze el az A2 vizsgafelkészítő videókurzust, hogy aztán gond nélkül megszerezhesse a hivatalos A2 kompetencia tanúsítványt!

Sikergaranciával*

Felnőttképzési intézmény nyilvántartási szám: B/2020/006407

A meteorológiai alapismeretektől a földi kockázat csökkentéséig: magabiztos tudás az A2 kiegészítő képesítés megszerzéséhez!

Díjszabás

A képzés ára 40.000 Ft + ÁFA.

Időtartam

Időpont: kötetlen Időtartama: 2 óra 8 perc

Kiknek szól?

Azoknak, akik szintet szeretnének lépni az A1/A3-as kompetencia tanúsítvány után, és a repülésben részt nem vevő személyekhez közelebb hajtanák végre a műveletet.

Mit kap a résztvevő?

Magabiztos tudást, írásos tananyag, illetve videóanyag formájában, valamint egy tudásellenőrző tesztet az A2 drónpilóta vizsga akadálymentes teljesítéséhez.

Tananyag

1. Bemutatkozás, alapfogalmak

Valamennyi dróntanfolyamunk országosan akkreditált felnőttképzési intézmény, ahol piacképes és jól hasznosítható drónismeretekre tehet szert az ipari drónok területén. * Felnőttképzési intézmény nyilvántartási száma: B/2020/006407.

2. Meteorológiai ismeretek

A légijárművek egyre jobban ki vannak téve az időjárásnak, ezért fontos mindent tudni, és felkészülni a természetben előforduló különböző meteorológiai helyzetek kezelésére. A képzés kiterjed a légkör összetételére, anyagaira, a veszélyes meteorológiai elemekre, a szélirányra és sebességre vonatkozó legfontosabb ismeretekre, valamint a ciklonok és frontok hatásaira.

3. UAS általános ismeretek

Az UAS általános ismeretein túlmenően a kurzusból megismerheti az UA típusát, használatát és célját, zajhatását, mekkora terhelést képes felvenni, milyen hatótávolságú és ennek befolyásoló körülményeit. Az UA akkumulátorok típusairól és további paramétereiről is részletes tudást adunk át.

4. Földi kockázat csökkentése

A videóban megtanulják, hogyan csökkenthetik a működési és műszaki kockázatokat. Megismeri a drónok kockázatait, az esetleges navigációs problémákat, az akadályokat, amelyekkel víz felett repülve találkozhatunk, hogyan lehet kiküszöbölni a távolságbecslési hibákat, és hogyan lehet helyzetértékelést készíteni.

+1. A tanfolyam után egy ellenőrzőteszten tudsz gyakorolni a vizsgára

A videóleckék és az online A2 teszt elvégzése után magabiztosan leteheti az A2 vizsgát, és bizonyos feltételek mellett engedélyt kaphat 4 kg alatti drón vezetésére lakott területen. A vizsgára jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:

info@doctorone.hu vagy + 36 20 273 5578

Képzésleírás

Az A2 képesítéssel rendelkező távpilóták a 2021. január 1-től hatályos (EU) 2019/947 végrehajtási rendelet mellékletének UAS.OPEN.030 3. pontja alapján bizonyos feltételek betartásával jogosultak a C2 osztályú jelöléssel ellátott drónok kezelésére.

A képzést otthona kényelméből online* végezheti. A kb. 2 órás videó két hétig elérhető, és bármikor visszanézhető a vizsga előtt, valamint tudását egy próbavizsgán tesztelheti. A tananyag a bevezetés után három fő témakört ölel fel: a meteorológia alapismereteket, UAS-ismereteket és a földi kockázat technikai és operatív jellegű csökkentését.

*A videó letöltése, megosztása vagy bárminemű másolása tilos és jogi következményeket von maga után. Felhívjuk figyelmét, hogy a beágyazott videót tartalmazó oldalon IP címét, a látogatás idejét és a webböngésző típusát biztonsági okokból naplózzuk.

**Ha a drón nem rendelkezik osztályazonosítóval, akkor a vonatkozó rendelet átmeneti rendelkezései mérvadók.

A képzés az ABZ Drone Kft. szervezésével kerül sor.

Jelentkezés